Ingredients et porta una llista dels millors beneficis del cafè per a tu

1. ÉS RIC EN ANTIOXIDANTS

Un dels beneficis més grans del cafè només és que es tracta d’una beguda rica en antioxidants, especialment polifenols, que en part són absorbits per l’organisme.
El cafè és especialment ric en polifenols que actuen contra els radicals lliures i alguns metalls pesants que provoquen l’envelliment dels teixits i ajuden a prevenir malalties i mantenir una bona salut en general.

2. ACTIVA LA MENT

La cafeïna és el component del cafè que ens estimula i activa. També és el responsable de millorar algunes funcions cognitives, com ara accelerar els processos cerebrals i millorar la memòria. Un dels grans beneficis de prendre cafè és que ens ajuda a estar més desperts, atents i concentrats al llarg del dia.

3. CAFÈ CONTRA EL DOLOR DE CAP ESPORÀDIC

La cafeïna, per les propietats vasodilatadores, ajuda a combatre cefalees i augmenta l’efecte dels antianalgèsics. Per això, entre els beneficis del cafè amb llet també hi ha que pot ajudar a eliminar algun lleuger mal de cap.

Però si el teu consum és més de 3 tasses de cafè al dia, no es recomana per als que pateixen migranyes habitualment ja que pot ser un dels desencadenants, entre molts altres factors.

4. ÉS ADEQUAT PER A ESPORTISTES

El cafè també és saludable per a aquelles persones que practiquen esport o han de fer un esforç físic important. La cafeïna actua sobre el sistema nerviós i provoca que es percebi el cansament més tard i, per tant, augmenti el rendiment. A més, entre els beneficis del cafè també hi ha el fet que ajuda a estar alerta i més concentrats, dos factors que també són importants per als esportistes.

5. CONTRIBUEIX A LA PÈRDUA DE PES

La cafeïna forma part de molts compostos, cremes i productes destinats a perdre pes cremant greix. Això és perquè la cafeïna accelera la termogènesi, un procés metabòlic de l’organisme que ajuda a cremar major quantitat de greix. Així, doncs, el cafè és útil per ajudar a perdre pes, però sempre com a complement a una dieta equilibrada i rica en productes vegetals i la pràctica d’exercici físic. A més, en aquests casos hem de consumir cafè sol, sense sucre ni llet.

6. POT PROTEGIR DAVANT DE CÀNCER, ICTUS I MALALTIES CORONÀRIA

Un estudi realitzat per l’Institut Nacional de Càncer dels Estats Units el 2018. Va tenir com a conclusions que un dels beneficis del cafè són sorprenents: com més consum de cafè, menor índex de mortalitat per càncer, ictus i malalties coronàries. Es tracta d’un ambiciós estudi observacional les conclusions del qual no poden ser preses com a definitives però sí que aporta informació rellevant i interessant per a estudis posteriors sobre les propietats del cafè i els seus efectes sobre la salut.

7. COMBAT L’ALZHEIMER I EL PARKINSON

Fa uns quants anys s’estudia la relació entre el consum de cafè i malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer i el Parkinson. S’ha pogut concloure que el consum regular de cafè redueix la probabilitat de patir aquestes malalties en el futur.

8. REDUEIX EL RISC DE PATIR DIABETIS TIPUS 2

Un altre dels beneficis és que redueix les probabilitats de patir diabetis de tipus 2. Diversos estudis vinculen un consum de tres o quatre tasses de cafè al dia, també descafeïnat, amb un 25% menys de probabilitats de patir aquest tipus de diabetis.

9. ÉS BO PER AL COR

El cafè s’ha associat tradicionalment a un risc més gran de malalties del cor a causa de l’efecte estimulant de la cafeïna. La veritat és que no només no és perillós, sinó que beure cafè és bo per al cor i fins i tot el poden prendre algunes persones hipertenses, ja que el seu efecte sobre la hipertensió no és tan important com se suposava en el passat. Un estudi publicat a la revista American Heart Association indica que el consum de fins a quatre tasses de cafè al dia té un efecte cardioprotector i això és gràcies als antioxidants. En aquest sentit, el cafè descafeïnat té el mateix efecte per al cor sense les molèsties que pot ocasionar la cafeïna en algunes persones.

10. EL PLAER DE PRENDRE UN BON CAFÈ

Sens dubte el cafè té propietats i beneficis directes per a la salut. Però per damunt de tot, fer un bon cafè és un plaer. És el gest de cada matí en despertar, per començar amb bon peu el dia. El cafè ens uneix, afavoreix les relacions socials quan quedem per fer un cafè i xerrar. No hi ha dubte que el cafè ens posa de bon humor i aquest també és un gran benefici per a la nostra salut.

Abrir chat
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?