Passat, present i futur dels coffee shops

Ha passat molt temps des que vaig fundar Jamaica Coffee Shop, va ser quan va néixer el concepte de coffee shop a Espanya. Ha plogut molt cafè des de llavors, vam arribar a tenir més de 150 locals repartits pel nostre país, Andorra i Portugal, el que va representar el reciclatge de la tradicional cafeteria que fins llavors existia.

Ensenyem a el consumidor quins eren bons cafès, gairebé ningú sabia la procedència ni la forma correcta de la preparació d’aquesta beguda tan social. L’habitual fins aquell moment era consumir una barreja de robusta amb una mica de aràbic barrejat també amb torrefacte (grans de cafè caramelitzats amb sucre), això li donava un color xocolata i sabor amarg a causa de la caramelització dels grans de cafè, en definitiva un cafè regular que en gairebé tots els llocs sabia més o menys igual.

Amb l’arribada dels coffee shops vam començar a ensenyar als consumidors i mostrar-los els diferents tipus de cafè que existeixen, amb les seves procedències i varietats. Per això van tenir ràpidament tant èxit els coffee shops, el que provava nostres cafès naturals 100% aràbics i sense torrefacte, notava una diferència abismal en el seu color avellana però sobretot en la textura i en el gust dolç d’aquests tipus de cafè. A causa de la seva qualitat es pot prendre perfectament sense sucre i així ho vam prendre nosaltres, vam ser els primers a canviar les (fins a aquest moment típiques) bossetes de sucre blanc refinat de 10 g. per les de sucre bru de 6 g., que és el que recomanem als nostres clients per realçar el sabor d’un bon cafè. Totes aquestes raons van contribuir a el gran èxit de Jamaica Coffee Shop.

A el dia d’avui, la cultura de cafè que vam aconseguir establir a través de Jamaica Coffee Shop a Espanya s’ha dissolt una mica a partir d’el sorgiment de nombrosos imitadors, cosa que ha propiciat que el concepte perdés l’ànima i la passió que identifiquen el bon gust pel cafè de qualitat.

Corren nous aires i estils en la preparació dels cafès, des d’un espresso d’especialitat preparat com s’ha de fins a un cappuccino lateado amb les seves formes artístiques, creats per baristes apassionats per ser diferents. El futur és bo, som testimonis d’un sedàs important de les imitacions i s’estan quedant només unes poques marques excel·lents.

La nostra marca INGREDIENTS vol tornar el que abans es va aconseguir amb Jamaica Coffee Shop: bons blends dels millors cafès d’origen de l’món, Kopi Luwak, Jamaica Blue Mountaini Costa Rica Bellaterra de la nostra pròpia finca Coffea Diversa.

L’objectiu d’INGREDIENTS és (i ha estat sempre), honrar i difondre la idea que el cafè és quelcom més que una beguda, és una cultura que ve amb força.

Antonio Veloso
C.E.O.

Abrir chat
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?